In de maand mei van 2017 werden verschillende organisaties wereldwijd getroffen door ransomware met de variantnaam WannaCry / WannaCrypt0r.20. Deze ransomware gebruikt een kwetsbaarheid in een onderdeel van Windows om zichzelf te verspreiden en kan een systeem infecteren zonder interactie van een gebruiker. Zo wist “WannaCry” in korte tijd door te dringen tot overheidsinstellingen, ziekenhuizen, telecombedrijven, autofabrikanten, de Duitse spoorwegen en de parkeergarages van Qpark. Zulke prominente slachtoffers kunnen de indruk wekken dat we weerloos zijn voor digitale afpersing.

Bij dit soort aanvallen worden bestanden op uw computer en eventueel bestanden op uw bedrijfsnetwerk, versleuteld door het virus. Pas wanneer u het “losgeld” betaalt, worden de bestanden weer vrijgegeven. Het betalen van dit “losgeld” gebeurt met behulp van Bitcoins, zodat de ontvanger anoniem kan blijven.

ESET virusscanner detecteert ransomeware
Didata maakt al enkele jaren gebruik van de diensten van ESET Nederland voor de beveiliging van onze systemen. Wij hebben dan ook de bevestiging gekregen van ESET dat deze vorm van ransomware te detecteren en te ondervangen is met hun virusdetector.

Bedrijfsgegevens in de cloud
Naast ESET, biedt Didata ook hosting aan voor bedrijven die hun bedrijfsdata graag op een uitstekend beveiligde server in een datacenter willen hebben. Wij bieden meerdere vormen van hosting aan, naargelang de behoefte van uw bedrijf. De faciliteiten in het datacenter zijn volledig geoptimaliseerd voor optimale prestaties en beveiliging. Er is dan ook geen enkele gehoste klant van ons getroffen door de ransomware met de variantnaam WannaCry / WannaCrypt0r.20. Onze systeemspecialisten monitoren dagelijks onze servers, zodat u zich hier niet druk om hoeft te maken.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Menu