Ontwikkeld voor de technische buitendienst

Waarom kies je voor de WerkbonApp van Didata? Van digitale werkbonnen tot factuur.

  • Werkbonnen specifiek voor servicemonteurs

  • Volledige integratie met ERP-software

  • Verhoogde productiviteit en kostenbesparing

  • Inzien van machine historie

  • Keuringsdocumenten opstellen

Functies van de WerkbonApp

Agenda & Planning

Plan eenvoudig de buitendienst in met de WerkbonApp van Didata. Met de digitale WerkbonApp is de verbinding tussen de binnen-, buitendienst en de klant makkelijk gemaakt. Met het planbord in de app kunnen nieuwe afspraken worden ingepland met alle bij behorende gegevens. Zodra de reparatie is ingepland krijgt de servicemonteur een digitale werkbon toegestuurd met de werkzaamheden.

Urenregistratie

De urenregistratie werkt snel en makkelijk. U kunt kiezen uit twee mogelijkheden van urenregistratie: bij aanvang van de werkzaamheden of na afloop van de werkzaamheden.

Machine historie

Makkelijker verbanden zien met voorgaande reparaties door inzicht in de producthistorie in de werkplaats en op klantlocatie. Door de producthistorie in te zien is het gemakkelijker om de oorzaak van een mogelijk defect te vinden. Omdat de werkorder app een verlengstuk is van de werkplaatsmodule, kan de servicemonteur op iedere gewenste plaats de producthistorie inzien.

Voorraadbeheer

Een live verbinding tussen de WerkbonApp en de servicewagen zorgt ervoor dat de servicemonteurs altijd de juiste onderdelen in de servicewagen hebben. Zodra de servicemonteur een onderdeel scant en boekt op de werkbon wordt dit direct afgeboekt op de voorraad van de servicewagen. De voorraad van de servicewagen staat in contact met het algemene voorraadsysteem, waardoor tekorten automatisch worden bijbesteld.

Keuringsdocumenten

Bedrijven die belang hebben bij keuringen op hun apparatuur en machines, willen het liefst dat dit zo snel- en efficiënt mogelijk verloopt. Met behulp van de WerkbonApp is het mogelijk om keuringen op de klantlocatie uit te voeren, waardoor deze klant zijn machine zo snel mogelijk weer kan inzetten. Keuringsdocumenten kunnen worden aangemaakt of toegevoegd in de WerkbonApp, waarna deze weer zijn op te roepen op ieder gewenst moment. Ter plaatse kan dit document worden ingevuld met behulp van een tablet.

Digitaal overzicht voor de klant

De WerkbonApp biedt de mogelijkheid om direct na het afronden van de werkorder een totaaloverzicht te laten zien met daarin alle verrichte werkzaamheden en de gebruikte artikelen. De klant kan vervolgens direct zijn digitale handtekening plaatsen voor akkoord. Door de koppeling met de ERP-software Combipac is het mogelijk om de bon direct via het internet verwerkt naar CombiPac. De WerkbonApp mogelijk om de werkbon na goedkeuring om te verwerken in een factuur met alle bijbehorende gegevens.

De toegevoegde waarde van de WerkbonApp

Servicemonteurs zijn de hele dag op pad. Aan het eind van de dag/week moeten zij nog hun uren en gebruikte onderdelen boeken. Het komt regelmatig voor dat door menselijk handelen fouten worden gemaakt of dingen worden vergeten, maar met de slimme technologie van de WerkbonApp wordt de foutmarge nihil. Met de WerkbonApp kunnen alle uren, onderdelen, kosten, tekst, foto’s en zelfs een handtekening van de klant direct na de reparatie worden toegevoegd aan de werkorder. Hiermee is de kans op fouten aanzienlijk lager en het proces minder tijdrovend. Handig voor de verhoogde efficiëntie en verlaagde kosten.

place

Op elke locatie

Veel servicemonteurs verrichten werkzaamheden op locatie van de klant. Speciaal voor hen hebben we een handige oplossing bedacht, want de urenregistratie is met een tablet op elke locatie te gebruiken.

devices

Digitaal & geïntegreerd

Alle uren hoeven slechts één keer te worden geregistreerd. Vervolgens wordt deze informatie automatisch overgezet naar bijvoorbeeld de werkbon en de factuur. Alles is geïntegreerd.

trending_up

Overzicht productiviteit

Dankzij de urenregistratie kan precies worden gezien hoe productief de monteurs zijn. Per monteur of per team kan een rapport worden uitgedraaid die ook de geplande uren weergeven.

accessibility

Gemakkelijk te gebruiken

Dankzij de overzichtelijke weergave is de urenregistratie gemakkelijk te gebruiken. Voor de monteurs is zelfs een vereenvoudigde touchscreenversie ontwikkeld, zodat ze met hun vingers alles op het scherm vast kunnen leggen.

Gebruikers van onze digitale werkbon 

Bij Wivo, een snel groeiend bedrijf met meerdere vestigingen, doen ze verkoop, verhuur, onderhoud en reparatie op verschillende locaties. Om deze processen optimaal te laten verlopen, is een goed geautomatiseerd administratiesysteem nodig. Samen met de software oplossingen van Didata, zoals de WerkbonApp, haalt Wivo het maximale uit haar activiteiten.

www.wivodeurne.nl

TP Heftruck Service

De controle over de administratie is één van de belangrijkste voordelen voor TP Heftruck Service, van verkoop tot werkbonnen, voorraad, financieel en verhuur. Daarnaast vinden zij het fijn dat ze de checklisten bij een keuring via de tablet in de WerkbonApp heel makkelijk kunnen invullen.

www.tpheftruckservice.nl

Troost Techniek BV, gevestigd in Numansdorp, is dealer van Case bouwmachines. De werkplaats staat centraal bij Troost en ze voeren veel werkzaamheden uit op locatie van de klant. Met de WerkbonApp hebben de monteurs van Troost hiervoor een passende oplossing. De controle over de werkbonnen, producthistorie en de planning van de monteurs zijn functionaliteiten waar ze bij Troost zeer tevreden over zijn.

www.troostbv.com

Menu