HEEFT U AL EEN SALES FUNNEL?

Begrippen zoals “sales pipeline” en “sales funnel” heeft u vast weleens langs horen komen. Mooie begrippen, vaak bedacht door marketinggoeroes. U vraagt zich misschien af wat die te maken hebben met uw onderneming. Eigenlijk heel veel: in feite wilt u iedere potentiële klant door middel van een aantal stappen begeleiden naar een opdracht. Bovenin de trechter (funnel) zitten alle bedrijven in uw doelgroep. Door middel van een aantal verkoopfases (bijvoorbeeld: eerste kennismaking, bezoek op locatie, offerte, prijsonderhandeling, opdracht) onderneemt u samen de reis naar de opdracht. Tijdens de verschillende fases nemen uw relaties steeds het besluit de volgende fase al dan niet in te gaan. Een CRM systeem (CRM staat voor Customer Relationship Management) zoals dat in de Didata software kan u helpen dit proces in de grip te houden.

 

CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT

CRM staat voor Customer Relationship Management. Dit is een Engelstalige benaming voor klantrelatiebeheer, soms ook relatiemarketing of verkoopbeheersysteem genoemd. Vergelijk het met de ouderwetse kaartenbak van vroeger. Maar CRM gaat een stuk verder. In CRM legt u alles vast wat nodig is om het verkoopproces door de “sales funnel” te volgen en te begeleiden. Denk hierbij aan het vastleggen van relatiegegevens, verkoopkansen, offertes en acties.

 

PRIORITEITEN STELLEN

Als verkoper ben je bezig met veel potentiële klanten. Bij de een zijn de kansen hoger dan bij de ander. De ene prospect vraagt meer aandacht dan de andere prospect. Als verkoper wil je hier inzicht in hebben. Maar ook als eindverantwoordelijke wil je inzicht hebben in de lopende trajecten van je verkopers. Didata CRM helpt hierbij: het biedt de mogelijkheden om het verkoopproces te stroomlijnen, inzichtelijk te maken en te automatiseren. Zo krijg je als ondernemer meer inzicht in de te verwachten verkoopresultaten. Als verkoper weet je waar je prioriteiten liggen en waaraan je je tijd het best kunt besteden.

 

ACTIES, VERKOOPPROGNOSES EN PLANNING

Als u alle lopende verkoopkansen volgt in Didata CRM dan is het maken van een verkoopprognose simpel: u hoeft enkel per verkoopkans de verwachte orderdatum, het orderbedrag en de scoringskans vast te leggen. Een verkoopprognose kan dan automatisch worden gemaakt. Als u van alle verkoopkansen de verkoopfase vastlegt dan is ook het maken van een overzicht van de sales funnel eenvoudig. Zo kunt u snel zien waar u uw tijd moet investeren: bijvoorbeeld in het vinden van nieuwe potentiële klanten of juist in het opvolgen van uitgebrachte offertes. Graag laten we u in een demonstratie zien hoe Didata CRM kan werken in uw organisatie. We kunnen u ook laten zien hoe wij zelf gebruik maken van het systeem. Benieuwd hoe u meer omzet kunt behalen en meer inzicht krijgt in verkoop?

Stuur een e-mail naar verkoop@didata.org

 

Menu