Bouw verder op onze software oplossingen

build
Werkplaats

ALLE HANDELINGEN IN DE WERKPLAATS EFFICIËNT VASTLEGGEN 

We willen het werk voor de monteurs, die werken aan bouwmachines, zo aangenaam mogelijk maken. Met onze software kan je als monteur heel eenvoudig artikelen, kosten en uren toekennen aan een bepaalde werkorder. Registratie van informatie kan door middel van een touchscreen in de werkplaats, een tablet of een normale computer. De werkplaats module is gekoppeld met verschillende leveranciers, waardoor altijd de actuele prijs van de gebruikte artikelen wordt doorberekend in de werkorder. Zodra een werkorder wordt afgesloten, krijgt het de status ‘te controleren’. De werkplaatschef, directeur of de administratie kan deze werkorder vervolgens controleren, aanpassen en direct factureren.

alarm_on
Urenregistratie

OVERZICHT EN GEMAK VOOR ZOWEL WERKGEVER ALS WERKNEMER

Als een monteur werk voor de klant uitvoert, dan kan hij de gewerkte uren direct registeren en koppelen aan de werkorder. Deze manier van werken is duidelijk en voorkomt dat er fouten worden gemaakt, omdat de monteur dit niet achteraf en dubbel hoeft in te voeren. Invoer van uren kan door middel van een touchscreen in de werkplaats of via een tablet in combinatie met de WerkorderApp op klantlocatie. Het resultaat is een hoog gebruiksgemak en een efficiënte manier van werken voor de monteur. Alle geregistreerde informatie kan worden weergegeven in een handig overzicht, waardoor het management de productiviteit van de monteurs goed kan monitoren.

tablet
WerkorderApp

ALTIJD EN OVERAL DE WERKPLAATSADMINISTRATIE BIJ DE HAND

Kleine reparaties, periodiek onderhoud en andere werkzaamheden aan bouwmachines worden vaak uitgevoerd op locatie van de klant. Als servicemonteur wil je deze werkzaamheden zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Door een tablet mee te nemen, waarmee je verbinding kan maken met de werkplaatsadministratie, heb je altijd ter plekke toegang tot de benodigde informatie. Via deze applicatie, de WerkorderApp, kan je de werkordergegevens, machinehistorie, keuringsdocumenten en urenregistratie inzien en invullen. Alle informatie die op klantlocatie wordt ingevoerd, wordt vervolgens direct verwerkt in de software. Je hoeft dus niks op papier te noteren en achteraf in te voeren. Hierdoor is het administratieve gedeelte van je werk minder tijdrovend, maak je minder fouten en hou je de focus op het verlenen van optimale service aan de klant!

phone_iphone
VerkoopApp
Troost techniek gebruiker van de digitale werkbon app software voor de buitendienst

ALS VERKOPER VEEL OP PAD, MAAR ALTIJD VOLLEDIG IN CONTROL

Als verkoper ben je veel onderweg naar je huidige klanten en potentieel nieuwe klanten. Om je focus en controle te houden is het belangrijk om de inhoud van alle verkoopgesprekken die je voert consequent vast te leggen. Onze verkoopapplicatie is hiervoor de oplossing. Met de VerkoopApp kan je je bezoekverslag vastleggen, te ondernemen acties aanmaken en verkoopprognoses invullen. Het overzicht dat hierdoor wordt gecreëerd geeft je als verkoper de gelegenheid om prioriteiten toe te kennen aan bepaalde werkzaamheden, waardoor je betere resultaten boekt. Door de integratie van de VerkoopApp met de software worden alle ingevoerde gegevens direct verwerkt in het systeem, waardoor je tijdens kantooruren alles rustig terug kunt lezen. Tevens bevat zowel de applicatie als de software een agenda functie, waarmee je een volledige bezoekplanning kunt maken.

archive
Voorraad
WerkbonApp

HOUD DE REGIE OVER ALLE INGAANDE- EN UITGAANDE GOEDEREN

Door de uitgebreide samenstelling van machines die op de werkvloer staan, is een betrouwbaar en accuraat voorraadsysteem een vereiste. De meest actuele prijs en voorraad aantallen zijn op ieder moment van de dag in te zien. Bij het inboeken van artikelen wordt de voorraad automatisch bijgewerkt. Om artikelen gemakkelijk in- en af te boeken gebruiken wij verschillende barcodescanners die ook gekoppeld zijn aan het voorraadsysteem. Met behulp van de scanners wordt het aantal administratieve handelingen aanzienlijk verkleind. Dit leidt tot verhoogde efficiëntie en een lagere foutmarge.

share
Koppelingen

PRIJS- EN BESTELKOPPELINGEN MET JE FAVORIETE LEVERANCIERS

Het is belangrijk om altijd de juiste onderdelen op voorraad te hebben, zodat je optimale service kan verlenen. Om dit te kunnen verzorgen hebben we de handen ineen geslagen met een aantal leveranciers, zoals Kramp, Granit en TVH. Vanuit de software kunnen artikelen worden opgezocht en besteld. Bij bestelling kan de inkoopfactuur worden geïmporteerd in het systeem. Dankzij de koppelingen heb je altijd zicht op de meest actuele prijzen. Daarnaast wordt het bestelproces versimpeld en kan je automatische besteladviezen laten genereren.

De steunpilaar voor jouw bouwmachines

build

Afgestemd op de monteurs

Onze software oplossingen zijn dusdanig ingericht dat we het voor de monteurs zo makkelijk mogelijk maken. Eenvoudige handelingen en hoge mobiliteit zijn dingen waar we ons mee onderscheiden.

playlist_add_check

Wensen bouwmachinehandel als innovatie

Onze software wordt continu doorontwikkeld. De nieuwe functies die we toevoegen worden mede bepaald door de grootste wensen binnen de bouwmachinebranche. We werken op basis van jullie input.

record_voice_over

Kennis over processen binnen de bouwmachinebranche

Wij weten intern precies hoe een bouwmachinebedrijf opereert en stemmen daar onze software op af. Onze consultants kunnen hierdoor ook opleiding op maat verzorgen.

devices

Alle administratie digitaal en geïntegreerd

Alle administratie rondom bouwmachines wordt op digitale wijze vastgelegd. Er zal dus geen pen en papier meer aan te pas komen. Alle informatie is geïntegreerd en hoeft dus ook maar één keer ingevoerd te worden.

LEG DE FUNDERING VAN JOUW BOUWMACHINEHANDEL!

Samen bouwen we aan de toekomst

Machinehandel Anema, de Doosan-leverancier van Noord-Nederland, heeft de afgelopen jaren een stabiele groei doorgemaakt. Ze zijn echter zo hard gegroeid, dat ze niet meer uit de voeten konden met alleen een boekhoudpakket. Nu zijn ze partner van Didata en hebben o.a. de voorraad en inkoop netjes geregistreerd, een duidelijk overzicht van werkbonnen en het gemak van een touchscreen.

Troost Techniek BV, gevestigd in Numansdorp, is dealer van Case bouwmachines. De werkplaats staat centraal bij Troost en ze voeren veel werkzaamheden uit op locatie van de klant. Met de WerkorderApp hebben de monteurs van Troost hiervoor een passende oplossing. De controle over de werkbonnen, producthistorie en de planning van de monteurs zijn functionaliteiten waar ze bij Troost zeer tevreden over zijn.

Lamers Machinehandel handelt wereldwijd in nieuwe en gebruikte bouwmachines. De software van Didata zorgt ervoor dat o.a. dit proces zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk gestructureerd wordt. Vooral de internationale BTW oplossing in de software is een groot voordeel voor Lamers. De administratie is hiermee volledig op orde.

Nog meer onderdelen van de software

add_shopping_cart

Inkoop

Bestel goederen met behulp van een besteladvies. Stel per artikel een alternatieve leverancier in. Gebruik e-mail, papier of EDI om met leveranciers te communiceren.

description

Order & Offerte

Uitgebreide offertes maken met de mogelijkheid om inruil, specificaties en/of opties hier in mee te nemen. Offertes kunnen met één druk op de knop worden omgezet in een order.

euro_symbol

Financieel

Opstellen en verwerken van o.a. facturen, grootboekrekeningen, financiële verslaglegging en de kolommenbalans. In één oogopslag zien wat de resultaten zijn.

trending_up

Verkoop

Verkopen via de telefoon, webshop of aan de balie en hierbij altijd de product- en klanthistorie bij de hand. De koppeling met het kassasysteem is volledig geïntegreerd.

build

Werkplaats

De historie per klant of per product opvragen met alle prijzen, reparaties, garanties en inruil. Terugzoeken op registratie-, framenummer, kenteken, serienummer etc. behoort tot de standaard mogelijkheden.

shopping_cart

Webshop

Optimale samenwerking tussen voorraad, bedrijfssoftware en de webshop voorkomt dubbel werk. Het werkt de voorraad en bestellingen automatisch bij.

swap_vert

Verhuur

Complete verhuurmodule met meerdere contractsoorten zoals verhuur, huurkoop en financial lease. Ook gevarieerde tarieven per tijdsinterval zoals uur, dag, week en maand in te stellen.

content_paste

Keuringen

Verkrijg inzicht in de keuring- en onderhoudsafspraken van bepaalde machines. Laat uw klanten automatisch weten wanneer deze keuringen zijn.

people

CRM

Prospects aanmaken, notities verwerken, planningen maken en acties en prognoses bijhouden. Deze module is gekoppeld met de VerkoopApp voor een optimaal resultaat.

Scan en Herken

Scan en Herken geeft jou als gebruiker de mogelijkheid om facturen makkelijker en efficiënter in te voeren binnen Didata Combipac.

Menu