Verkoop functionaliteiten Mavis

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Mavis
  4. chevron_right
  5. Verkoop functionaliteiten Mavis

Verkoop functionaliteiten Mavis

Verkoopmodule binnen Mavis

Didata biedt de gebruiker uitgebreide verkoopsoftware. Binnen de verkoop software van Didata kan de gebruiker onder andere gebruik maken van een offerte en order functionaliteit, Verzending en routeplanning, een productconfigurator, verkoop en kassa functionaliteit, Retourenbeheer, Klantbudgetten en heeft het beschikking over prijzen- en kortingen beheer en heeft de gebruiker toegang tot margebewaking.

Offerte en orderverwerking

Met de offertemodule maak je snel offertes aan. Kopiëren van offertes, offertes per project of afleveradres, tussentotalen per project, alternatieve oplossingen, projectprijzen, uitgebreide kortingsregelingen en prijsafspraken zijn functies waarmee je ‘maatwerk offertes’ kunt maken.

Je kunt een offerte eenvoudig promoveren tot order.

De offertemodule brengt structuur en overzicht aan in het beheer van offertes en orders. Een kwalitatief goede offerteportefeuille is de basis voor nieuwe omzet.

Orders worden handmatig ingevoerd,  geïmporteerd vanuit de webshop, ingeschoten door OCI koppelingen of ontstaan uit offertes en worden na fiattering klaar gezet om te picken.

Verzending en routeplanning

Voor de verzending produceert het systeem verzendstickers en pakbonnen. Voor de routeplanning met ‘eigen vervoer’ maakt onze software gebruik van het pakket ‘Ritplan’ van EVO-IT. Koppelingen met externe vervoerders behoren tot de mogelijkheden.

Productconfigurator & Uittrekstaten

Ten behoeve van het berekenen van bouw- en kozijnbeslag zijn uittrekstaten ontwikkeld waarmee snel en betrouwbaar o.b.v. afmetingen en aantallen het benodigde beslag wordt voorgesteld.
Met behulp van de productconfigurator kan bijvoorbeeld o.b.v. afmetingen het aantal ventilatieroosters met bijbehorende accessoires worden berekend.

Postkasten voor afhalen buiten werktijd

Orders kunnen worden klaargelegd in een postkast. De klant ontvangt een bericht met een ‘digitale sleutel’ en kan de order afhalen.

Balieverkoop en kassa

Het systeem voorziet in het verkopen op rekening of à contant. Voor contante verkopen kan een kassa worden gekoppeld (POS). Registratie van projectnummers, naam en handtekening van de ‘afhaler’, ondersteuning van scanners en een tablet voor het plaatsen van handtekeningen maken deel uit van het systeem evenals een koppeling met CCV of Worldline. De balieverkoop is ook als ‘Touch applicatie’ inzetbaar, waardoor je nagenoeg handsfree en sneller kunt werken.

Retouren

Het retourproces bestaat uit het accepteren van de retourzending, het regelen van het vervoer, de ontvangst en controle van het geretourneerde en de opslag van het geaccepteerde retourgoed.

Klantbudgetten

Met een ‘Klantbudget’ verkrijgen medewerkers rechten om te bestellen binnen een vooraf bepaald budget. Budgetten kunnen op diverse wijzen worden vastgelegd. Middels een autorisatiesysteem worden de budgetten bewaakt.

Prijzen, kortingen & margebewaking

Mavis biedt een scala aan kortingsregelingen, prijsafspraken, actieprijzen, projectprijzen, jaarprijzen, staffelprijzen en kortingen, opslagen bij aangebroken verpakkingen en specifieke klant gebonden condities.  Mavis bewaakt daarnaast voortdurend de gewenste marge en geeft direct een seintje wanneer de gewenste marge niet wordt behaald.

Andere interessante modules binnen Mavis

Logistiek & voorraad

Efficiënte logistieke planning en geautomatiseerde voorraadgestuurde inkoop

Bekijk meer→

Menu